Gode tips fra salgsafdelingen

Fra salgsafdelingen

Det skal du vide inden du køber autocamper


At købe en autocamper er en stor investering. Der er derfor vigtigt at du vælger den autocamper, der passer bedst til dine ønsker og behov. Her er nogle ting, du især skal være opmærksom på.

En autocamper kan holde i mange år, og give dig rigtig mange glæder. Så derfor skal du ikke kun forholde dig til din nuværende situation, når du vælger autocamper. Du skal også prøve at tænke langt ud i fremtiden.

Den rigtige indretning er altafgørende

Du skal give dig god tid til at tænke over hvilken indretning, der passer bedst til dig – både nu og i mange år fremover.

Først og fremmest skal man forholde sig til hvor mange personer der skal være plads til. Der skal være sovepladser til alle, og der skal være pladser med sikkerhedssele til alle de personer, der skal med på rejsen.

Har man børn, er det nærliggende at vælge en autocamper med køjer. Men er børnene omkring 10 år, ville det måske være bedre at vælge en model med hæve/sænke seng. Børnene vil nemlig hurtig vokse fra køjerne, og vil hellere sove i deres eget telt.

Johannes Dahl fra Autocamp i Låsby ved Århus har mange års erfaring med rådgivning i valg af den rigtig autocamper.

”Man skal også tænke på om der skal være enkeltsenge eller dobbeltsenge i ens autocamper. En fransk dobbeltseng giver bedre plads, men medfører at man skal kravle over hinanden for at kommer ud og ind af sengen. Orker man ikke dette om 10 år er enkeltsenge måske et bedre valg – eller en model med fritstående dobbeltseng”, forklarer Johannes.

Siddegruppen er også et vigtigt element i en autocamper. I mange autocampere kan de forreste sæder drejes, og indgår således i siddegruppen. De skal derfor fungere som gode bilsæder når du kører, men også indgå naturligt som lænestole i siddegruppen. Der er her du slapper af, læser, ser fjernsyn m.m. så de skal kunne bruges til at ’flyde’ i også.

Der skal også være plads til børn, familie eller gæster i siddegruppen.

Hvilken type autocamper passer bedst til dit behov

Autocampere kan opdeles i 4 hovedgrupper, nemlig:

Helintegrerede
Delintegrerede
Alkovevogne
Vans

Autocampere med alkove

En alkovevogn har en sovekabine oven på førerhuset. Det gør naturligvis autocamperen lidt højere, men pladsudnyttelsen er rigtig god, og oftest det optimale valg af autocamper til børnefamilier.

Man får meget plads og mange sovepladser i en autocamper med alkove. Ulempen ved denne typer autocamper er højden og et øget brændstofforbrug.

Delintegreret autocamper

Den delintegrerede autocamper har ikke en alkove, og er derfor lavere. De har derfor lavere vindmodstand med lavere brændstofforbrug til følge.

”Mange modeller er indrettet med en soveafdeling og en hæve/sænkeseng forrest i autocamperen, hvorfor der i flere modeller er ligeså mange sovepladser som i alkovevognene”, forklarer Johannes Dahl fra Autocamp i Låsby ved Århus.

De delintegrerede autocampere er også opbygget ved at monteret en bo-del på et bil-chassis. Så også her er det med til at holde prisen nede.

De delintegrerede autocampere er dem, der sælges flest af for tiden.

Helintegreret autocamper

Forskellen på den helintegrerede autocamper og den delintegrerede er primært opbygningen, hvor en helintegreret autocamper er bygget ud i et, og således ikke er sammensat af en bildel og en bo-del. Herved opnås bedre kørekomfort, lavere støjniveau, og at førerhuset er isoleret.

De helintegrerede autocampere autocampere er flotte og lækre, men koster ofte mere end de øvrige typer.

”Mange er særlig glade for den store panorama forrude (som i en bus) i den helintegrerede autocamper, men ellers minder den helintegrerede autocamper om den delintegrerede”, siger Johannes Dahl fra Autocamp ved Låsby

Vans

De seneste år er autocampere af Van-type vundet mere og mere frem. De er kendetegnet ved at de er bygget ind i en varevogn. Det gør at den ikke er større end en almindelig varebil, og er derfor let at køre og parkere. Den kan desuden bruges som familiens bil nr. 2.

Der er typisk 2 – 4 sovepladser i en Van-autocamper. Trods den begrænsede plads i en Van, er der køkken med køleskab, gaskomfur, vask, som regel også toilet og bad, samt skabe og magasiner til opbevaring.

Skal din autocamper bruges hele året?

Skal du kun bruger din autocamper om sommeren, behøver du ikke at tage specielt hensyn til isolering og varmesystem. Men vil du gerne campere i ydersæsonen eller om vinteren bør du vælge en autocamper med et effektivt varmesystem, god isolering og dobbeltbund. Er disse ting på plads kan du sagtens have stor glæde af din autocamper året rundt.

Spørg din forhandler til råds

Der er rigtig mange ting at forholde sig til når man skal vælge hvilken autocamper, der passer bedst til ens behov.

Brug internettet til at søge oplysninger. Der er masser af videoer og artikler om indretning af autocampere, og der er mange fora hvor man kan søge information.

Men frem for alt – besøg din lokale forhandler.

”Forhandleren har et indgående kendskab til både brug og indretning af autocampere, og der vil man få den bedste rådgivning. Det er også i forhandlerens udstilling at man kan se og sammenligne autocampere og deres indretning”, fortæller Johannes Dahl fra Autocamp.

Fra salgsafdelingen

Hvorfor binde sig når man endelig er blevet fri?


Når man går på pension eller på efterløn bør man nyde friheden ved sit otium, og ikke binde sig på hænder og fødder. Derfor vælger et stigende antal seniorer at investere i en autocamper.

Det at kunne rejse hele året, og især at nyde sydens varme når vinteren sætter ind i Danmark, det drømmer mange danskere om. Det kan sjældent lade sig gøre så længe man er på arbejdsmarkedet, eller har hjemmeboende børn. Men når børnene er flyttet hjemmefra og man trækker sig tilbage og skal nyde sit otium, åbner der sig helt nye muligheder.

Og i stedet for at købe bolig i Spanien, Frankrig, Italien eller andre steder med mere behagelige temperaturer i vinterhalvåret end i Danmark. Dette er dog en bekostelig affære og forbundet med en masse administration, udgifter og begrænsninger.

En bolig under sydlige himmelstrøg er ofte meget dyr og der er en masse administrative udgifter og opgaver forbundet med denne. Der er ejendomsskatter der skal betales, forsikring af ejendom eller lejlighed på samme måde som derhjemme. Og så er der den vedligeholdelse boligen – den er sjældent helt billig.
Når man delvist bosætter sig i et andet land og køber ejendom der, skal man rette sig efter lokal lovgivning og samarbejde med de lokale myndigheder. Mange af os har, på et eller andet tidspunkt, været i kontakt med myndigheder i Italien, Spanien, Frankrig eller lignende land og de færreste af os har nok haft nemt ved at kommunikere med disse. Administration og procedurer er som regel langtrukne og fyld med bureaukrati og en masse papirarbejde.

Fri til at nyde og opleve


Det administrative besvær og den økonomiske binding får et stigende antal danske seniorer til at fravælge fast ejendom i udlandet og i stedet købe en autocamper.

”En autocamper er for mange begrebet af den ultimative frihed. Man pakker sin camper med ens ejendele, fylder tanken op med diesel og et hav af oplevelser ligger forude og venter. Man har friheden til at køre sydpå om vinteren og forkæle krop og sind med sol og varme og samtidig have en feriebolig på hjul, man kan benytte året rundt – uden begrænsninger og administrativt
besvær”, udtaler Lasse Pedersen fra Autocamp i Låsby ved Århus.

Autocamp er en af Danmarks største forhandlere af autocampere, og hjælper mange førstegangskøbere med rådgivning og valg af den rigtige autocamper.

”Der er mange fordele ved at vælge en autocamper frem for en fast bolig sydpå. Hvis man ikke længere kan lide naboerne eller stedet, så finder man bare et nyt sted at slappe af og nyde livet. Og det tiltaler mange af vores kunder”, fortæller Lasse.

Selvom man opholder sig i syden det meste af vinterhalvåret, så kan man sagtens holde jul eller højtider med familien alligevel. Flybilletter er blevet meget billige, og flere lufthavne sydpå tilbyder langtidsparkering af autocampere for et rimeligt beløb.

Man får meget for sine penge ved at købe brugt


Mange førstegangskøbere vælger at købe en bedre, brugt autocamper. Dels er toppen taget af prisen, og man får stadig en næsten ny autocamper uden nævneværdige spor af slid og få kørte kilometer.

”Vi oplever en stigende efterspørgsel på de gode brugte autocampere. Netop derfor har vi altid et udvalg af bedre, brugte autocampere i vores udstilling. For os er det vigtigt at sælger den rigtige autocamper til den rigtige pris til førstegangskøbere. Derved sikrer vi os, at kunden bliver tilfreds med handlen, og kommer igen, hvis der på et senere tidspunkt skal handles autocamper igen”,
fortæller Lasse.
Når først autocamperen er købt, er der ingen efterfølgende administrative udfordringer. Man betaler sin forsikring og andre udgifter, præcis som man betaler dem på sin bil derhjemme. Ellers er der ingen administrative besværligheder. Samtidigt, hvis bilen derhjemme står og ikke bliver brugt, kan man endda spare penge ved at afmelde den i den periode man rejser.

”En autocamper kan bruges som feriebolig året rundt både i Danmark og resten af Europa. Man
har ikke begrænset sin ferie til at rejse sydpå om vinteren, men man kan nyde sit otium året rundt
i hele Europa og altid få de bedste oplevelser”, afslutter Lasse.