Arrangementer

Nyheder

Vinterklargørring af camper

Dette skal du være opmærksom på ved vinterhenstilling af din autocamper


Selv om de fleste moderne autocampere kan bruges hele året, er der nogle der vælger at stille den væk for vinteren. Når dette gøres, er der et par praktiske ting man skal være opmærksom på.

Grundene til at man skal sikre sin autocamper, er flere. En åbenlys grund er, at når man vedligeholder sin autocamper, er både brugsglæden, men også gensalgsværdien højere. Man undgår forskellige frost- og vinterskader og man undgår ubudne gæster i autocamperen, så som mus og rotter, men også alle campisters fjende nr. 1, nemlig fugt.

Her er nogle god råd til vinterklargøring:


1. Tøm alt vandet af – Sørg for at åbne både frisk- og spildevandstank, åbne termosikringen ved fyret, ved trykpumpe er det en god ide at fjerne det lille gasfilter, åbn alle haner og har man mulighed er det godt at blæse systemet ren. Dette gøres for at undgå frostsprængninger på systemet, men også af hygiejnemæssige årsager. Når systemet får luft, minimeres dannelsen af alger.

2. Rengør vognen inden den stilles ind, da den så er meget nemmere at gøre rent. Skidtet kan sætte sig rigtigt godt fast i løbet af vinteren og være næsten umuligt at få væk om foråret.
3. Tøm skabe for mad og madrester – Også tørvarer som ris, kaffe, salt og sukker. Så undgår man ubudne gæster i form af mus og rotter. En god ide er at rengøre hele vognen indvendigt. Mus og rotter kan gøre meget store skader på alt inde i autocamperen.

4. Smør alle pakninger og lister i døre og vinduer med silikone så de beholder sin smidighed.

5. Åbn skabene og stil hynderne på højkant, så der kan komme cirkulation. Skal vognen stå indendørs, er det en god ide at lade en tagluge stå lidt åbent. Luftcirkulation er godt for at undgå fugt.

6. Plej dine batterier. En typisk fejl mange begår er at batterierne ikke bliver vedligeholdt. Det bedste ville være at monter en impulslader på både start- og beboelsesbatteri. Har man ikke mulighed for dette, ville det være en god ide at starte bilen og tilslutte strøm en gang om måneden. Ellers kan dine batterier blive dårligere med tiden.

7. Hvis du afmelder pladerne på din autocamper, skal du sørge for at tegne en stilstandsforsikring, da vognen ellers ikke er dækket for tyveri- brand- og hærværk. Det ville være rigtigt ærgerligt at stå med skader der ikke er dækket.

Står autocamper ude om vinteren, skal man være opmærksom på at sne ikke blokere ventilationsåbningerne på vognen. Dette gælder både dem på taget og dem i bunden af autocamperen. Det er også en god ide at kigge til autocamperen regelmæssigt gennem vinteren. Så kan man tage evt. ting i opløbet, hvis der skulle være opstået problemer. Samtidigt kan man holde den fri for evt. sne.

Skal din autocamper til service eller repareres, er det en god idé, at få dette gjort om efteråret eller vinteren. Her har forhandlerne nemlig bedre tid, og så vil din autocamper være helt klar, når foråret kommer.

Når man gør alt dette, er ikke autocamperen alene sikret så godt som muligt for vinterskader, men levetiden på end autocamper forlænges også. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at jo bedre man passer på sine ting, jo længere holder de.
Læs mere om hvordan vi bruger cookies